Våra mjölsorter
Vi har rätt mjöl till det du ska baka
Våra kvarnmästare har malt i 500 år, så är det något vi kan så är det mjöl. Vi är nyfikna av naturen och letar ständigt efter nya spännande spannmålssorter. Vi har ett antal standardmjöler av vete och råg som fungerar utmärkt till de flesta bröd. Våra kvarnmästare kan dessutom ta fram en mjölmix som är exakt anpassad efter produktionen och brödets egenskaper. Och som håller samma jämna kvalitet varje gång.
- Produktsupport - Provbakning, produktutveckling och näringsanalyser.
- Receptanpassning - Framtagning av rätt mjölsort anpassad efter brödets egenskaper.
- Siloservice - Säkerställande av hela flödet inklusive rengöring och besiktning av silo och filter.
Vetemjöl
Prima vetemjöl
Fint vetemjöl som passar till bakning och matlagning där volymen inte är i fokus.
Kakmjöl
Fint vetemjöl utan askorbinsyra som passar till kex och andra småbröd.
Konditorivetemjöl
Vetemjöl med lägre proteinhalt som passar till mjuka kakor och småbröd med måttliga krav på volym.
Bagerivetemjöl
Allroundmjöl med god proteinhalt som passar till matbröd, smördeg och småbröd, men även till vete- och wienerbröd.
Extra bagerivetemjöl
Vetemjöl med hög proteinhalt, hög degtolerans och bra brödvolym som passar till vitt matbröd, baguetter, smördeg, vete- och wienerbröd
Extra starkt bagerivetemjöl
Vetemjöl med hög proteinhalt till degar med hård degbearbetning där stor brödvolym önskas, kaffebröd, vitt matbröd och degar som förvaras i kyl/frys.
Extra bagerivetemjöl naturell (utan askorbinsyra)
Vetemjöl till degar med långa ligg- och jästider, levainbröd, kaffebröd och pizzabottnar.
Prima Special Vetemjöl
Fint vetemjöl som passar till hårda och mjuka tunnbröd samt mellanösternbröd, typ flatbröd.
Fint fullkornsvetemjöl
Finmalet fullkornsmjöl av vete (fint Grahamsmjöl) till frukostbröd, hålkakor och matbröd.
Mannagryn
Gryn av vete till matlagning, gröt och dekoration av bröd.
Rågmjöl
Grovt rågmjöl
Grovmalet fullkornsmjöl av råg till matbröd, skållning och surdegsbakning.
Fint rågmjöl
Fint fullkornsmjöl av råg till grova matbröd.
Oblandad rågsikt
Siktat rågmjöl som passar till grova matbröd, skållning och surdeg.
Blandmjöl
Bagerisikt
Blandmjöl av vetemjöl och siktat rågmjöl till klassiska brödtyper som sirapslimpa, men även till surdegar och osötade bröd.
Specialmjöl
Durumvetemjöl
Fullkornsvetemjöl av durumvete till Ciabatta, lantbröd och surdegsbröd.
Ljust vete fullkorn
Finmalet fullkornsmjöl av ljust vete som ger bra brödvolym till halvfina matbröd, formbröd, skorpor och kex.
Övriga mjölsorter
VB klippt råg
Värmebehandlat fullkornsmjöl av råg till grova matbröd, som inte behöver blötläggas före användning.
S-Kross
Grovt klimjöl av höstvete till degar där du vill höja fiberhalten i brödet.
Klippt råg
Fullkornsmjöl av råg till grova matbröd, som blötläggs dagen före eller skållas några timmar före användning.