Lilla Harrie Valskvarn

Om cookies

Finska Pinnar

Finska Pinnar är en klassiker som lätt kvalar in på sju sorters kakor-listan. 

Ingredienser:
50 g sötmandel
5 st bittermandlar
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
200 g smör

Dekor:
1 st äggvita (uppvispad)
1/2 dl sötmandel (hackad)
Pärlsocker

Gör så här:

  1. Skålla, skala och mal sötmandel och bittermandel. Blanda alla torra ingredienser noga. Tillsätt kallt smör i bitar och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila en stund i kylskåp. Värm ugnen till 200°C.
  2. Baka ut till fingertjocka (2 cm) längder. Skär i 4-5 cm långa bitar och flytta över till smord eller bakplåtspappersklädd plåt. Pensla med uppvispad äggvita och strö sedan över hackad mandel och pärlsocker.
  3. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Ta ut och låt svalna på plåt.