Bondeåret
Hur går det till att odla spannmål? Här följer vi våra lantbrukare under året, från sådd till skörd. Vi ser naturens växlingar och vad som händer i jordbruket under våren, sommaren, hösten och vintern.
Plöjning
Morgondiset är på väg att lätta, det är vår och jorden är precis lagom torr. Nu är det dags att förbereda inför sådden. Häng med på plöjning.
Sådden
Durumvete är en kräsen gröda som normalt odlas i medelhavsländer med torrt, soligt klimat. Mårten Svensson har testodlat durum i många år och nu har nu äntligen fått det att funka i vårt svenska klimat. Följ med när han sår durumvete som ska bli goda saftiga bröd till hösten..
Skörden
Fälten lyser gula av solmoget vete. Axen har tippat och kärnorna är hårda. Det är höst i luften. Hoppa in i tröskan och följ med. Det är dags att skörda.
Vill du leverera till oss?
Vi söker alltid efter fler lantbrukare som vill leverera svensk kontraktsodlad spannmål. Vi tror på ett hållbart jordbruk i nära relation med bygdens lantbrukare.
Läs mer
Var växer LingonGrova?
Du kanske har undrat var råvarorna till ditt frukostbröd är odlade. Klicka dig fram bland gårdarna, vi har full spårbarhet.
Läs mer
Så här maler vi vårt mjöl
Hur går det egentligen till att mala spannmål i våra kvarnar? Följ med på en resa från frö till mjöl.
Läs mer